tirsdag den 28. juli 2009

Waterfools


På den første aften i august kan man se franske teatermagikere gå på vandet i Sortedamssøen.

Når dette års Metropolisfestival rammer hovedstaden, kan ens aftengåtur i byen godt gå hen og blive en ret overraskende oplevelse. For pludselig ser man måske en lille bil køre på vandet i Sortedamssøen, og en mand stiger ud og vandrer hen over vandoverfladen for at tænde en lampe og læse sin avis, men pludselig bryder han i brand, og besynderlige væsener stiger op fra det sorte vand...

Sceneriet er taget fra forestillingen Waterfools, der indtager Sortedamssøen den første aften i august som storslået startskud på årets Metropolisfestival.

Folkene bag forestillingen er de franske teatermagikere Ilotopie, der forvandler søen til et farvestrålende og drømmeagtigt scenarie med masser af sære, smukke optrin på vandspejlet under glimtene fra storslået fyrværkeri. Lydsiden er skabt af den elektroakustiske musiker Phil Spectrum, der inddrager både elektronisk knas og opera i sine værker.

Da Waterfools besøgte London for en måned siden, beskrev The Guardian forestillingen som "a beautiful vision of hell" - som hvis Lewis Carroll lavede streetart og havde teamet op med Salvador Dali og Hieronymus Bosch.

Og efter dette festivalstartskud er der masser af magiske performances i gaderummet (og på vandet) - blandt andet også ubådsballeten og en magisk transformation af Blågårdsgade.

Hvad: Waterfools - magisk landskabsteater på vand af Ilotopie fra Marseille
Hvor: Sortedamssøen
Hvornår: 1. august kl. 21.30. Forestillingen varer 45 minutter
Hvor meget: Gratis

Jeg skal godt nok til fødselsdag den aften, men jeg håber meget på, at jeg kan lokke pigerne med ned til sortedamssøen. :-)

1 kommentar:

  1. hvis du vil kan jeg lave et helt nyt og meget bedre design til din blog. :) er nemlig specialist i det ehhe :)

    SvarSlet