tirsdag den 16. februar 2010

Thaimad og raw chokoladekage




I må virkelig have mig undskyldt for den dårlige opdatering af bloggen, men mine øjne er stadig helt fucked up. Faktisk blev det kun værre og værre, så jeg var ved øjenlægen i går, som kunne konstatere, at jeg har en virusinfektion, så det kan altså godt tage yderligere 10 dage inden det er helt væk. Jeg har fået nogle nye og stærkere dråber, som gerne skulle begynde at hjælpe indenfor 3 dages tid. Jeg synes allerede, jeg kan mærke en lille forbedring.

Jeg har lidt lyst til at vise jer et billede af mine øjne, men på den anden side må jeg hellere skåne jer;-) - jeg ligner lidt en blandning mellem en mongol og en tiger, så kan I selv tænke jer til, hvordan jeg ser ud. Det er forfærdeligt! Jeg er sååå træt af det nu, for jeg orker ingenting da jeg også er træt, hævet ude ved kæbepartiet og har lidt ondt i halsen, altsammen som følge af virussen. Så i dag har jeg slet ikke været udenfor en dør, men i morgen er jeg nødt til at komme ud og ordne nogle småting. Jeg kan jo ikke ligge hjemme under dynen dagen lang, og det gider jeg virkelig heller ikke!

I lørdags lavede kæresten og jeg rigtig lækker mad, som I kan se på ovenstående billeder. Jeg elsker denne her thai-inspireret ret med MASSER af lækre grøntsager.. Mmmm:-) Raw food chokoladekagen har jeg lavet et par gange nu, og min kæreste er helt syg med den! Den smager også helt vildt godt, og så er den uden sukker og kun lavet på rå kakao, dadler, kokosolie, nødder og lidt gojibær. HAPS! Hvis nogen er interesseret i opskriften skal jeg nok ligge den ud på bloggen i aften eller i morgen??

Chokoladekage

Bund:
1 dl raw kakaopulver
2 dl nødder
1½ spsk kokosolie
1 knivspids salt

Fyld:
2 dl raw kakaopulver
600 g tørrede dadler
3 spsk kokosolie med top
2 tsk vanilje
½ tsk salt
friske hindbær

Mal nødderne til mel med en kaffekværn eller i en minihakker. Rør kakaopulver, kokosolie og salt sammen med
nøddemelet indtil du har en fast masse. Du kan også gøre alt dette i en foodprocessor.
Fordel massen i et så tyndt lag som muligt i en springform dækket af bagepapir eller husholdningsfolie. Blend
kakaopulver, dadler, kokosolie, vanilje og salt indtil konsistensen er ensartet og lækker cremet.
Hæld fyldet i tærteformen og stil den i køleskabet nogle timer. Skal det gå hurtigt kan du stille den i fryseren cirka
1 time.
Server den på en tallerken sammen med de friske hindbær.



30 kommentarer:

  1. Jeg kunne meget godt tænke mig opskriften. Den ser SUPER lækker ud :)

    SvarSlet
  2. JA tak til choko opskrift;)

    SvarSlet
  3. den ser vanvittig lækker ud, især med hindbær. du må meget gerne lægge opskriften ud :) det ville være lækkert!

    SvarSlet
  4. Hvor er det ærgeligt med dit øje!
    Jeg er helt vild med din blog- især dine madopskrifter er super inspirerende! Så denne chokoladekage vil jeg også gerne have opskriften på når du engang orker.
    God bedring!

    SvarSlet
  5. Den ser ret spændende ud den kage! Så jeg kunne godt tænke mig opskriften.

    Her er Thaimad også et hit, og vi køber jævnligt ind af importerede thaigrøntsager mv.

    SvarSlet
  6. Uuuuhmm, hvor ser "Chokolade"kagen super lækker ud! Vil du uploade opskriften?! Så vil jeg se, om jeg kan lave en ligeså fin kage som dig :)

    SvarSlet
  7. Hej Charlotte.
    Synd for dig med øjet - håber snart det bliver bedre! :)
    Jeg har tænkt på noget... Var din kæreste også vegetar før han mødte dig? Jeg er nemlig heller ikke selv så vild med kød, men laver det alligevel for min kærestes skyld. (Skal dog ikke nyde noget af at røre ved det råt! :P)
    Og så undrer det mig altså at du kan lide alle de der sunde ting - tror du ikke bare det er noget du bilder dig ind, at sådan en falsk kage smager godt? :D Haha, for jeg ville da til enhver tid foretrække en rigtig brownie! ;)
    /Sofie
    http://sofiesblog.dk

    SvarSlet
  8. Hvor er det ærgerligt med dine øjne, håber snart det bliver lidt bedre! :-)
    Og ja tak, en opskrift på den lækre chokoladekage ville slet ikke gøre noget.

    Mange hilsner

    SvarSlet
  9. Jeg vil meget gerne have den. Den ser VIRKELIG lækker ud :)

    SvarSlet
  10. Jeg synes dine opskrifter er meget inspirerende, og jeg er sikker på at der er andre der også ville kunne bruge opskriften på denne sunde kage! :)

    SvarSlet
  11. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
  12. Sikke en masse kommentarer;-) Jeg skal nok ligge opskriften ud på kagen enten i aften eller i morgen:-)-promise! Og tak for jeres søde "god bedring'er" :-)

    Sofie: Min kæreste er ikke vegetar, men han kan sagtens undværre kød, når vi spiser/laver mad sammen. Mht. det med kagen så har jeg det rigtig godt med de sunde alternativer, og det er IKKE noget jeg bilder mig ind at den smager godt. Den smager FANTASTISK!!:-)

    SvarSlet
  13. Jeg kunne også rigtig godt tænke mig opskriften :)Tak for en super fin blog!

    SvarSlet
  14. Du må vildt gerne ligge alle dine opskrifter ud, for det ser sindsygt lækkert ud alt det du laver :)

    SvarSlet
  15. Så ligger opskriften ude på bloggen:-) Det er bare med at komme igang;-) Den smager super lækkert. Raw kakao pulver kan iøvrigt fås i de fleste helsekost butikker:-)- og ellers kan I jo også bare almindeligt rå kakao pulver..

    SvarSlet
  16. Hej Charlotte

    Jeg vil bare ønske dig go´bedring med dine øjne! Det lyder rigtig ubehageligt! Opskriften ser lækker ud. Må prøve den snart.

    Mvh Mette:-)

    SvarSlet
  17. ÅHH. Den kage, giga succes, lavede den i aftes. Lever sundt, men der kan opstå en lille sød tand, den her kage tilfredstiller virkelig! mmmm. Den er så 'rig' fordi den ikke bare er lavet af hvedemel og sukker, men af en masser godter!
    Bliv ved med mad-indlæg, det er så inspirerende!!

    SvarSlet
  18. Hej!
    Hvad er det hvide på kagen under hindbærene? Mums! Rigtig god bedring ;)

    SvarSlet
  19. Anonym: Jeg er glad for du kunne li' den. Jeg er også helt vild med den, og som du siger er det virkelig lækre ting der er i, som smager af rigtig meget:-) jeg skal nok fortsætte med så mange mad-indlæg som muligt;-)

    Anonym: jeg kværnede lidt kokosmel sammen med gojibær, og det er det der ligger på toppgen af kagen:-)

    SvarSlet
  20. Kan du også lægge thai karry opskriften op tak:)

    SvarSlet
  21. Er det den flydende kokosolie eller er det den faste hvide, man kan købe i helsekostforretninger?

    Den ser MUMS ud og må prøves....

    SvarSlet
  22. Hej Charlotte,

    Hvilke nødder er det, du bruger til kagen?

    Hvor ser det bare lækkert ud, men hvor er det også bare nogle dyre ingredienser, der skal bruges - i hvert fald for en fattig studerende :)

    Mvh Maria

    SvarSlet
  23. Anonym: Ja jeg skal nok lægge opskriften ud på thaimaden senere eller i morgen:-)

    Sarah: Det er den faste hvide...:-)

    Anonym: Mht. nødderne kan du selv vælge dem du bedst kan lide. Jeg brugte caschewnødder og mandler:-)

    SvarSlet
  24. hvad for noget vanilje har du brugt?

    SvarSlet
  25. stine: Ren vanilje pulver u. sukker. :-) Det kan bla. købes i Irma og helsekostbutikker, men tror faktisk de fleste supermarkeder har det også..

    SvarSlet
  26. Skal det være kokosolie? Og hvor køber du raw kakaopulver, evt. mærket.

    SvarSlet
  27. Anonym: Ja jeg har kun lavet den med kokosolie. kan ikke huske mærket på kakaoen, og det er desværre udsolgt i den helsekost jeg plejer at bruge lige pt., men vil tro man kan få det i andre helsekost butikker. Tror måske jeg prøver at ringe rundt lørdag morgen til lidt forskellige helsekost butikker, da jeg skal til fødselsdag søndag, og gerne vil lave kagen:-)

    SvarSlet
  28. Kan du ikke også lægge opskrift ud på wok-retten?

    SvarSlet
  29. Tina: Hej Tina, jo men jeg fandt ud af at opskriften allerede lægger på bloggen. Du finder opskriften under etiketten "MAD". Og istedet for selv at lave karrypastaen kan du sagtens købe den færdig:-)

    SvarSlet