lørdag den 5. september 2009

Sunde blåbær muffinsDet skal da ikke være nogen hemmelighed, at jeg prøver at leve så sundt som muligt, men der skal jo også være plads til lidt sødt. Det betyder dog ikke at jeg behøver at kaste 10 flødeskumskager ind. Jeg laver altid kager og romkugler på tørret frugt, modne bananer, og evt. lidt birkesød. og selvfølgelig en masse andre ingredienser, men altså ingen sukker.

I dag lavede jeg blåbær muffins til kæresten og jeg, og de blev faktisk rigtig lækre synes vi begge to. Men hvis man er totalt sukker narkoman kan det godt være, at det her er lige lidt for "kreativt". Det må I selv afgøre:-)

Det er da i øvrigt et virkelig dødsygt vejr i dag! Jeg bliver i hvert fald under dynen i aften, og ser fodbold. Jeg har nemlig også fået mig en lille forkølelse, som jeg lige skal ha' taget i opløbet. For jeg starter jo på teaterskolen på MANDAG, weeeii... jeg glæder mig helt vildt! Det skal I nok høre en masse om i næste uge. Det bliver så spændende:-)

Opskrift:

100g mandler
100g hasselnødder el. caschewnødder
1/2 dl rosiner el. dadler
4-5 æg
2 bananer
ca. 1 dl. kakao (ren kakao u. sukker!)
100g blåbær (frosne el. friske)
1 tsk. ren vanilje
1 tsk. kanel
1 tsk. kardemomme
evt. 1 tsk. lakridsrods pulver
2 spsk. kokosolie (el. olivenolive)
evt. et par spsk. birkesød el. honning

Start med at blend nødderne helt fint, så det næsten ligner mel. Derefter hælder du alle de øvrige ingredienser i en skål og blender med stavblenderen til en fin masse. Lad halvdelen af blåbær blive tilbage , og hæld dem først i, når du har blendet det hele. Rør rundt og fyld i muffinsformene.

Bages ca. 35-40 min. på 160 grader. Hold øje undervejs så de ikke bliver brankede!!

Når du tager dem ud af ovnen, er det vigtigt du lige lader dem køle lidt af inden du spiser dem :-) Men de smager bedst lune. Men kan også sagtens spises kolde.

Velbekomme...

13 kommentarer:

 1. Vil du ikke lægge opskriften ud? - Selvom du nok har lavet den lidt på slump, hvis du gør ligesom mig :) - Har lige lavet romkuglerne i dag, dejligt!! God aften (og god kamp!) - Kat.

  SvarSlet
 2. ÅH! Der ser virkelig lækkert ud.
  Du skal være meget velkommen til at skrive opskriften på bloggen :-) Mh. Bliver helt sulten!!

  - http://lifebyrl.blogspot.com

  SvarSlet
 3. Hey girls:-)

  Jeg skal nok ligge opskriften ud på bloggen:-) dejligt at I er interesseret. De smager virkelig også lækkert.

  Katrine: Skønt at du har prøvet at lave romkuglerne. Blev de gode nok. Man skal nogen gange lige øve sig lidt med at få den rette konsistens?? :-)

  SvarSlet
 4. Ja, nu har jeg lavet dem to gange, og det er lykkedes begge gange. Men denne her gang var portionen større, og derfor synes jeg ikke helt jeg fik givet dem nok kanel og kakao.. Desværre har jeg kun en stavblender, og det er ikke optimalt. Så jeg satser på at få en blender i fødselsdagsgave i næste uge. Tænkte jeg vil lave de her muffins til min middag for to vennepar næste weekend :)

  SvarSlet
 5. Skønt:-)

  Jeg håber dine muffins bliver gode:-)

  Jeg bruger faktisk ikke min blender til at lave romkuglerne. Jeg bruger den minihakker, som fulgte med min stavblender, men man kan sikkert også godt bruge en blender:-)

  SvarSlet
 6. Hej Charlotte.
  God blog og dejligt med opskriffter :-).
  Af ren nysgerrighed vil jeg høre om du lever efter særlige kostråd - fx om du undgår mælk, sukker og gluten?

  SvarSlet
 7. Hej Stine :-)

  Tak skal du have.

  Ja jeg undgår mælk (tåler det ikke), sukker og gluten, men tåler f.eks gedefeta, så det spiser jeg. Og yohurt kan jeg også spise. Sukker prøver jeg altid at undgå, da min hud bliver så kedelig og glansløs og gluten udelukker jeg i perioder. :-)

  SvarSlet
 8. Tak for svaret! Har selv i en periode prøvet at undgå mælkeprodukter og sukker men synes sgu det er svært. Men det er vel en tilvænningssag :-).
  Håber du bliver ved med at lægge opskrifter ud. Du lavede fx bønnemousakka her den anden dag - gider du evt at skrive opskriften? Det er rart med noget ny madinspiration... :-)

  SvarSlet
 9. Hej Stine:-)

  Jo jeg skal nok ligge opskriften ud på Bønnemousakkaen. Jeg har lidt travlt disse dage, men gør det lige så snart jeg får tid:-)

  SvarSlet
 10. Har lige forsøgt mig med opskriften (de er i ovnen lige nu). Undrer mig dog over at der ikke skal bagepulver el. lign. i - kan det egentlig godt lade sig gøre så?

  /Christa
  - http://bloggerstact.blogspot.com/

  SvarSlet
 11. Hej Christa: Hvordan gik det med at lave dem??

  Jeg tror måske jeg puttede lidt bagepulver i, men eftersom at opskriften er på slum kan jeg faktisk ikke huske det... sorry.

  håber dine blev gode??

  Mvh
  Charlotte.

  SvarSlet
 12. mmmh - det må jeg nok sige, har lige prøvet opskriften idag. Dog med jordbær istedet for blåbær da de ikke lige var til at finde i fryseren. De blev helt fantastiske og tusind tak for alle de andre gode opskrifter også (;

  SvarSlet
 13. Nu ved jeg ikke om jeg bare er for kritisk, men er de reelt sunde fordi der ikke er sukker i - eller er de bare sundeRE end dem med sukker i?
  Hvis de er sunde, skal jeg i hvert fald hurtigt igang med at bage nogle (:

  SvarSlet