torsdag den 17. september 2009

Torsdagens thai-aftensmad

Det skal du bruge:

1 ds. kokosmælk
2 fed hvidløg
broccoli
1 squash
2-3 gulrerødder
champion
tofu
sesamfrø
caschewnødder
frisk basilikum
limeblade(kan købes i de kiniske eller thai- butikkerne.)
krydderier( spidskommen, chili, koriander, karry, salt, peber)
tamari ( soyasauce)

Sådan gør du:
Svits alle grøntsagerne nogle minutter og tilsæt alle krydderierne pånær frisk basilikum. Hæld derfor kokosmælken i, og et par spsk. tamari sauce. Lad det hele simre ca. 10-15 min. Tilsæt basilikum og rør rundt. Tilsidst svitser du tofuen med sesamfrø på en pande, og hælder tamari saucen henover.

Hvis du har tid kan du evt. lave en "pasta" af røde linser, som du koger helt ud med masser af chili, hvidlød, krydderier og evt. citrongræs. Blend, eller mas det hele sammen til en tyk masse. Brug et par spsk. til retten. Det smager rigtig godt. I sær citrongræs er en lækker ting i thailandsk mad. Husk at røre "pastaen" godt ud i kokosmælken, og grøntsagerne, hvis du vælger at lave den.

Kan spises med brune ris, almindelige ris, quinoa, eller hvad du nu har lyst til :-)

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar