onsdag den 30. september 2009

Græskarsuppe


Jeg lavede en kæmpe portion græskarsuppe i går aftes, og havde både til frokost på skolen i dag, og her til aften. Og der er stadig masser tilbage, som jeg tror skal fryses ned:-) Mmm... jeg elsker græskarsuppe, da det har en dejlig cremet konsistens, og så tilsætter jeg altid en masse krydderier, og chili...så den bliver lidt stærk.

Sig endelig til, hvis I vil have opskriften. :-)

Græskarsuppe:

Et lille græskar (kan bla. fås i Føtex)
3 porre
evt. et par gulerødder
1-2 fed hvidlød
lidt chili
spidskommen
koriander
gurkemeje
salt & peber
bouillon, og vand til det dækker græskar og porre
tamari ( soya sauce)

Sådan gør du:
Skræl græskaret og udhul det. (Du kan evt. bruge kernene og bage dem i ovnen) Rens porrene og skær dem i store stykker sammen med hvidløgene. Svits alle grøntsagerne i olie og tilsæt krydderierne. Hæld bouillon vandet ved, og lad det hele småsimre indtil græskarkødet er mørt. Det skal ikke koge så længe, da "kødet" hurtigt bliver blødt. Tilsidst blender du det hele, og smager til med lidt soyasauce.

Velbekomme! :-)

5 kommentarer:

  1. Lækkert :-) Og ja tak til opskriften! Jeg skal lave kartoffel-porre suppe i morgen.. Det er bare lige suppevejr nu. Hyggeligt :)

    SvarSlet
  2. Hej Katrine,

    Ja det er nemlig rigtig suppevejr:-) Lyder også rigtig lækkert med kartoffel-porre suppe:-)

    SvarSlet
  3. jeg vil meget gerne have opskriften lillesommerfugl@ofir.dk

    SvarSlet
  4. Hej Stine,

    jeg skriver opskriften her på bloggen senere:-) Promise..:-)

    Ha' en dejlig dag.

    SvarSlet
  5. Hej stine,

    Så er opskriften lagt ud på bloggen:-)

    SvarSlet