tirsdag den 22. december 2009

Hjemmelavet mad

Mmm... hjemmelavet hummus, falafler og råkostsalat. Rugbrødet er fra Føtex bageren ;-)

Hjemmelavet falafler:

1 pose tørrede kikærter (du kan enten lave falafler på de kogte kikærter, eller på dem der blot har stået i blød natten over)

citronsaft
soyasauce (tamari)
hvidløg
krydderier (spidskommen, koriander, persille, chili osv.)
evt. lidt mel for at få det til at binde sammen
tahin

så blender du det hele og tilsætter evt. et æg eller to og olivenolie, hvis massen er for tør. Tilsidst ruller du dem til små kugler og steger dem på panden i godt med kokosolie eller olivenolie:-) Og så har du lækre falafler. Det kræver lige lidt øvelse til at starte med mht. hvor fast massen bliver osv. Det er vigtigt den er ret fast, når man steger dem, så de ikke "flyder" ud på panden :-)

11 kommentarer:

  1. Hummus opskrift tak, my dear ;-)

    SvarSlet
  2. Nu blir' jeg helt sulten! ;) Ser lækkert ud!

    SvarSlet
  3. MOMO: Selvfølgelig:-)

    ca. 3 dl kikærter
    1-2 fed hvidløg
    soyasauce (tamari)
    Tahin(sesampasta)
    evt. sesamfrø
    bredbladet persille
    citronsaft
    olivenolie
    stødt spidskommen
    stødt koriander
    lidt chilipulver
    salt og peber
    evt. til vand

    Blend, blend og blend:-) Så har du en lækker hummus:-)

    SvarSlet
  4. Anna: Hehe ja jeg måtte også lige ha' mig et par falafler mere efter at have været ude nogle timer her til aften. Dejligt med lidt natmad;-)

    SvarSlet
  5. Hvor skønt med lidt lækkert, der ikke rimer på juleand og rødkål!

    SvarSlet
  6. Pieces Accessories: Ja man kan godt blive lidt træt af det andet i længden;-)

    SvarSlet
  7. Kan jeg få opskriften på falafler, synes ikk jeg kan finde den på siden..:)

    SvarSlet
  8. Gitte: Ja selvfølgelig. Nu er opskriften lagt ud:-) Held og lykke med det. Det kan godt kræve lidt øvelse, så prøv dig lidt frem:-)

    SvarSlet
  9. I falaflerne er det meget bedre at bruge lidt smuldret ganske almindeligt tørt toastbrød, istedet for mel. Det er et lille råd som min mor fik af hendes eks-svigermor der er marokkaner, og verdens mester i falafen-lavning. Hehe

    SvarSlet