Mmm... hjemmelavet hummus, falafler og råkostsalat. Rugbrødet er fra Føtex bageren ;-)
Hjemmelavet falafler:
1 pose tørrede kikærter (du kan enten lave falafler på de kogte kikærter, eller på dem der blot har stået i blød natten over)
citronsaft
soyasauce (tamari)
hvidløg
krydderier (spidskommen, koriander, persille, chili osv.)
evt. lidt mel for at få det til at binde sammen
tahin
så blender du det hele og tilsætter evt. et æg eller to og olivenolie, hvis massen er for tør. Tilsidst ruller du dem til små kugler og steger dem på panden i godt med kokosolie eller olivenolie:-) Og så har du lækre falafler. Det kræver lige lidt øvelse til at starte med mht. hvor fast massen bliver osv. Det er vigtigt den er ret fast, når man steger dem, så de ikke "flyder" ud på panden :-)
Et stilfuldt hjem med Art Deco-inspiration
1 uge siden
Hummus opskrift tak, my dear ;-)
SvarSletNu blir' jeg helt sulten! ;) Ser lækkert ud!
SvarSletMOMO: Selvfølgelig:-)
SvarSletca. 3 dl kikærter
1-2 fed hvidløg
soyasauce (tamari)
Tahin(sesampasta)
evt. sesamfrø
bredbladet persille
citronsaft
olivenolie
stødt spidskommen
stødt koriander
lidt chilipulver
salt og peber
evt. til vand
Blend, blend og blend:-) Så har du en lækker hummus:-)
Anna: Hehe ja jeg måtte også lige ha' mig et par falafler mere efter at have været ude nogle timer her til aften. Dejligt med lidt natmad;-)
SvarSletHvor skønt med lidt lækkert, der ikke rimer på juleand og rødkål!
SvarSletPieces Accessories: Ja man kan godt blive lidt træt af det andet i længden;-)
SvarSletog god jul:-)
SvarSletLækker lækkert ! :)
SvarSletKan jeg få opskriften på falafler, synes ikk jeg kan finde den på siden..:)
SvarSletGitte: Ja selvfølgelig. Nu er opskriften lagt ud:-) Held og lykke med det. Det kan godt kræve lidt øvelse, så prøv dig lidt frem:-)
SvarSletI falaflerne er det meget bedre at bruge lidt smuldret ganske almindeligt tørt toastbrød, istedet for mel. Det er et lille råd som min mor fik af hendes eks-svigermor der er marokkaner, og verdens mester i falafen-lavning. Hehe
SvarSlet