Vegetarfrikadeller:
røde linser (ca. 200g)
gulerødder(ca. to store, som du river!)
hvidløg
salt og peber
sesamfrø
mandler/el. hasselnødder
tamari (soyasauce)
krydderier efter eget valg. f.eks. karry, koriander, spidskommen, chili, muskatnød, paprika.. you name it! (Brug dine yndlings krydderier og gerne en hel del, så det kommer til at smage af en masse)
mel
evt. æg (behøves ikke)
frisk citron
Sådan gør du:
Kog de røde linser møre, mens du svitser de revne gulerødder på en pande med hvidløg, krydderier, sesamfrø og lidt tamari sauce. Når gulerødderne er mere gulige i det end helt orange kan du tilsætte dem til linserne og røre det hele godt sammen med lidt mel og blendede mandler (gerne meget fintblendet), og evt. æg. Det er vigtigt at massen ikke bliver for flydende! Og det er der melet og mandlerne er vigtige, da det binder det hele mere sammen. :-) Form derefter dellerne og steg dem på en pande indtil de er gyldenbrune på hver side. Tilsidst kan du evt. presse noget frisk citron henover frikadellerne, det giver dem en lækker smag synes jeg.
Spis dem med en god salat, en tzatiki el. hummus og evt. noget lækkert brød.
Held og lykke, og spørg endelig hvis I har spørgsmål til noget!
Mums siger jeg bare, er det vegetar frikadeller???
SvarSletJa det er det:-) Skal du ha' opskriften?? Haha.. ;-)
SvarSletJeg vil gerne have opskriften:)
SvarSletDet vil jeg også gerne, mangler altid ideer til kødløse retter...
SvarSletja det vil jeg gerne :-)
SvarSletHaha... okay girls:-) Så får I den lige, selvom jeg altså ikke har en helt bestemt opskrift, da jeg tit varierer og laver lidt om;-)
SvarSletVegetarfrikadeller:
røde linser (ca. 200g)
gulerødder(ca. to store, som du river!)
hvidløg
sesamfrø
mandler/el. hasselnødder
tamari (soyasauce)
krydderier efter eget valg. f.eks. karry, koriander, spidskommen, chili, muskatnød, paprika.. you name it! (Brug dine yndlings krydderier og gerne en hel del, så det kommer til at smage af en masse)
mel
evt. æg (behøves ikke)
Sådan gør du:
Kog de røde linser møre, mens du svitser de revne gulerødder på en pande med hvidløg, krydderier, sesamfrø og lidt tamari sauce. Når gulerødderne er mere gulige i det end helt orange kan du tilsætte dem til linserne og røre det hele godt sammen med lidt mel og blendede mandler (gerne meget fintblendet), og evt. æg. Det er vigtigt at massen ikke bliver for flydende! Og det er der melet og mandlerne er vigtige, da det binder det hele mere sammen. :-) Form derefter dellerne og steg dem på en pande indtil de er gyldenbrune på hver side.
Spis dem med en god salat, en tzatiki el. hummus og evt. noget lækkert brød.
Held og lykke, og spørg endelig hvis I har spørgsmål til noget!
Du skulle lave en kogebog charlotte
SvarSletHehe..... ja det må blive mit næste projekt;-)
SvarSlet