onsdag den 12. august 2009

Mousakka




Her til aften har jeg lavet mousakka. Her får i opskriften:

1 porre eller 1-2 små løg
2 fed hvidløg
1 aubergine
1 squash
2-3 gulerødder
1 rød peberfrugt
2 ds. flåede el. hakkede tomater
basilikum
paprika
ca. 1 pakke gedefeta
stødt koriander (så meget du nu har lyst til)
5 dl mælk (soja, havre, eller alm. mælk)
3 spsk. kokosolie (el. smør)
3 spsk. mel (du kan bruge hvilken som helst meltype)
peber
reven muskatnød

Sådan gør du:
Svits løg og hvidløg i en gryde, og tilsæt derefter alle grøntsagerne undtagen auberginerne, som du steger på en pande ved siden af til de er godt gyldne. Hæld de to dåser flåede/hakkede tomater i gryden med grøntsagerne, og lad det småsimre, mens du steger auberginerne færdigt. Tilsidst tilsætter du en masse friskhakket basilikum til grøntsagerne, og smager til med salt og peber.

Saucen:
tilsæt 3 spsk. kokosolie/smør i en gryde og lad det smelte, derefter de 3 spsk. mel og rør godt rundt indtil det hele er opløst til en sauce, så hælder du de 5 dl sojamælk(mælk) i, og lader det simre en ca. 10 min. mens du rører og smager til med muskatnød, salt og peber tilsidst. Saucen skal ende med at have en lidt tyk konsistens.

Når grøntsagerne er møre kan du hælde første lag i et iltfast fad, dernæst auberginerne og fetaen som du smuldrer, så lidt sauce, og derefter igen grøntsagerne osv. indtil der ikke er mere tilbage. Mousakkaen skal have ca. 30min. i en 200grader varm ovn.

Du kan sagtens tilsætte flere grøntsager eller kartofler til mousakkaen, hvis du har lyst til at lille variant:-)

Velbekommen!! :-)

2 kommentarer:

  1. Tak lotti-pigen:) den vil jeg lave til anders en af dagene...håber snart vi ses!
    knus N

    SvarSlet
  2. Hej søde.

    Ja det skal du gøre...;-)

    Lad os snart ses

    KYS

    SvarSlet