200 g champignoner 200 g hasselnødder 200 g porre (svarer til ca. 2 stk.) 2 spsk. olivenolie el. kokosolie 1 dl kogte ris (brune smager bedst synes jeg) 3 æg 1 dl soyamælk (el. alm. mælk) 1 tsk. timian (tørret) 1 tsk. rosmarin (tørret) salt og peber
De hakkede nødder, porrer i tynde skiver og champignon i skiver svitets i olie på en varm pande. Romsmarin, Timian, salt og peber tilsættes efter smag. Ingredienserne køler af i en skål. (Hvilket jeg ikke altid selv får gjort, så det er ikke livsnødvendigt at det er kølet af!)
Når temperaturen er faldet lidt tilsættes under omrøring, æg og mælk. De kogte afkølede ris blandes i. Retten hældes i en ovnfast form, eller i et fad og stilles i 200 grader C varm ovn ca. 45 minutter.
God som tilbehør til f.eks. kødretter (hvis man er til det), eller med friske grøntsager el. bagte rofrugter.
Som juleret med rødkål og brune kartofler. Kold på brød med en smule persille som pynt.
|
|
|
Nøj den ser god ud! Meget gerne en opskrift :)Stina
SvarSletDu ved jeg elsker dine opskrifter så hit med den :-)
SvarSletJeg har luret med på din blog et stykke tid - nice work! Udover en fantastisk stil så ser din mad altid super lækker ud og den nøddepostej, som jeg kan kreere er i hvert fald ikke én, man har lyst til at vise et billede af! Så ja, jeg vil mægtig gerne bede om opskriften på din!
SvarSletSå piger... så er opskriften lagt ud:-) I spørger bare løs, hvis I er i tvivl om noget:-)
SvarSletMmmh det ser lækkert ud! Den skal prøves.
SvarSletHar du prøvet at lave den uden æg? Nu er min kæreste en af de der lidt på tværs vegetarer, så han nægter at spise noget med æg i :-)
SvarSletSUS: Tak... ja prøv at lav den. Den smager såå lækkert:-)
SvarSletStinne: Tror jeg måske har prøvet at lave en veganer postej på et tidspunkt. Men jeg kan ikke lige huske, hvad jeg gjorde. Jeg tror måske jeg brugte hørfrøskum (I know lyder klamt, men det er det ik') i stedet for. Det vil sige blendede hørfrø med lidt vand og olivenolie, og så blender du indtil det bliver til en slags skum/creme.
Jeg fandt lige denne her, som er vegansk. Og meget lig min opskrift:-)
http://vegetarkontakt.dk/?opskrift-verdens-bedste-noeddepostej=126
Du er bare dygtig :)
SvarSlet- Haffelaf
Anonym: Nåååårh hvor er du sød Haffelaf;-) Du må smage næste gang vi skal ses.
SvarSletRinger til dig snart.
Kys!
Jeg er vildt inspireret af dine opskrifter, det ser så lækker ud. Hvor finder du din inspiration? Er der en bestemt bog, eller er det bare hvad du lige falder over?
SvarSlet/Susanne
Anonym: Hej Susanne:-) Jeg lader mig meget inspirere af vegetar kogebøger og gerne alle slags, og så køkkenrevolutionens bøger. Men der er også gode opskrifter på nettet. Hvis man f.eks søger på nøddepostej, kommer der jo en masse muligheder frem:-)
SvarSletJeg har netop lavede denne ret, ord efter ord, og både co. og jeg brød også ikke om den. Smagen af hasselnød bliver simpelthen for markant samt retten ikke er i denne billige ende (i hvert fald ikke ved mit lokale supermarked). Så jeg kan absolut ikke anbafalle denne anretning, men alle har hver sig smag, så...
SvarSletAnonym: Hvad er det for nogle mærkelige smagsløg I har jer, hehe...;-) Men ja hver sin smag...:-)- og nødder er jo ikke helt billige.
SvarSletTil alle jer andre: Jeg kan altså stadig varmt anbefale den:-) Mmm.. haps!